Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma ve Bilgilendirme Metni

İşbu Kişisel Veriler Bilgilendirme ve Aydınlatma Metni ile yürürlükteki yasal mevzuata uygun olarak, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (“Tebliğ”) kapsamında “Veri Sorumlusu” sıfatıyla Maslak Mah. Büyükdere Cad. Üçyol Mevkii Noramin İş Merkezi 237 B/5 Sarıyer, İstanbul adresinde bulunan Modacruz Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.’ye (“Şirket”) ait ve Şirket tarafından işletilen www.modacruz.com alan adlı internet sitesinin ve bu site ile bağlantılı olan Modacruz mobil uygulamasının kullanılması ile bağlantılı olarak ve ilgili hizmetlerin sunulabilmesi amacı ile tarafınızca tarafımıza sağlanan verilerin toplanması, işlenmesi ve kullanım türü, derecesi ve amacı ile ilgili olarak siz kullanıcılarımıza bilgilendirme yapılması amaçlanmaktadır.

Kişisel verilerinizin, gizli bilgilerinizin korunmasını ve gizli tutulmasını ciddiye almaktayız. Kanun, Tebliğ ve ilgili mevzuat hükümleri uyarınca tarafımızca, çalışanlarımızca ve servis sağlayıcılarımızca görevlerini ifa ederken verilerinizin gizliliğine mutlaka dikkat edilmesini ve yalnızca sizlere bildirdiğimiz amaçlarla kullanılmasını sağlamak üzere gerekli teknik ve idari önlemleri almaktayız.

Kişisel verilerin işlenmesi; kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi kişilere ait veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade etmektedir.

İnternet sitesinde, Modacruz mobil uygulamasının kullanılması aşamasında sizinle iletişime geçilmesi kapsamında tarafımıza sağladığınız bilgileriniz, buna ek olarak internet sitemizde gezinmeniz sırasında çerezler ve benzeri yöntemler aracılığı ile tarafımızca elde edinilen bilgiler; bizim tarafımızdan, mevcut ve ilerideki iştiraklerimiz, bağlı şirketlerimiz, hissedarlarımız, iş ortaklarımız, haleflerimiz, hizmet ve faaliyetlerimiz ile yan hizmetlerimizi yürütmek üzere hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız, yurt içinde ve/veya yurtdışında faaliyet gösteren program ortağı kuruluşlar ve diğer üçüncü kişiler (hukuk ve vergi danışmanlarımız, bankalar, bağımsız denetçiler dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, sizlere hizmet sunabilmemiz için işbirliği yaptığımız veya yapabileceğimiz hizmet tedarikçilerimiz) tarafından muhtelif mal ve hizmetlerin sağlanması, sağlanan mal ve hizmetlerin herhangi bir ücrete tabi olması halinde ödeme alınması için gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi, sunulan hizmetlere ilişkin sizlere yapacağımız her türlü bilgilendirme, özel kampanyalardan faydalanabilmenize ve sürpriz çekilişlere katılabilmenize imkan sağlama, sorularınıza yanıt verebilme, aramızdaki sözleşmesel ilişki ve hizmet ilişkisi kapsamındaki bilgilendirme amaçlı yapılacak elektronik iletişimler, Şirketimiz ile aranızda sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili ve gerekli olması, Şirket’in yasal sorumluluğunu yerine getirebilmesi için zorunlu olması, kişisel veriye bağlı ilgili hakkın ileri sürülebilmesi veya savunmanın tesis edilmesi amaçlarıyla, belirtilenler ve halefleri nezdinde kullanılma amacı ile sınırlı olarak ve bu amaç ile orantılı süre ile kayda alınabilecek, basılı/manyetik arşivlerde saklanabilecek, gerekli görülen hallerde güncellenebilecek, paylaşılabilecek, aktarılabilecek, transfer edilebilecek, kullanılabilecek ve Şirketimize sağladığınız açık rızanız dahilinde işlenebilecektir. Paylaşılan bu bilgiler tarafınızca her zaman değiştirilebilir ve güncellenebilir. Kanun dahil ilgili mevzuat hükümleri dahilinde zorunlu olması durumunda ya da tarafımıza iletmiş olduğunuz verilerin işbu metinde belirtilen amaçlardan başka amaçlar ile kullanılması gerekirse bazı uygulamalar ve işlemler için ayrıca ilave izniniz de gerekebilecektir. Bu gibi durumlarda sizlerle iletişime geçilecek ve sizlerin açık rızaları rica edilecektir. Bu verilere ek olarak bizlere iletmiş olduğunuz kişisel verileriniz hukukun gerekli kıldığı durumlarda resmi kurum/kuruluşlar, mahkemeler tarafından talep edilmesi halinde ilgili merci ve mahkemelere iletilebilecektir.

Paylaştığınız tüm bilgiler, her ne sebeple olursa olsun doğrudan veya dolaylı olarak üçüncü bir kişinin yararına kullanılmayacak; kullanıcının açık yazılı izni olmaksızın işbu metinde belirtilen amaçlar dışında herhangi bir üçüncü şahısla, firmayla veya kurumla paylaşılmayacak, kısmen veya tamamen kopyalanmayacak ve yayınlanmayacaktır. Bununla birlikte, bilgileriniz anonim hale getirilerek, kullanıcı eğilimlerini ve modellerini anlamak, iş ilişkilerimizi yönetmek ve geliştirmek için iş ortaklarımız ve sponsorlarımız da dahil olmak üzere üçüncü kişilerle paylaşılabilir.

İnternet sitesi üzerinde yaptığınız hareketler, çerezler ve benzeri yöntemlerle izlenebilecek, kaydı tutulabilecek, istatistiki veya yukarıda bahsedilen amaçlarla kullanılabilecektir.

Ebeveyninin veya velisinin izni olmadan 18 (on sekiz) yaşından küçük kişilerin kişisel verilerini göndermemeleri gerekmektedir. 18 yaşın altında olmanız ancak ayırt etme gücünü haiz olmanız kaydıyla, internet sitemizi sadece bir ebeveyniniz veya yasal temsilcisiniz eşliğinde kullanabilirsiniz, kendinize ait kişisel verileri doğrudan kendiniz sağlayamazsınız.

Şirket’e ait internet sitelerinin, durumun niteliğine göre diğer internet sitelerine bağlantılar içermesi halinde bu sitelerin operatörlerinin veri koruma hükümlerine uygun olup olmamaları hususunda hiçbir taahhütte bulunmamaktayız. Şirket, link veya benzeri başka yöntemlerle bağlantı verdiği sitelerin içeriklerinden hiçbir zaman sorumlu değildir.

Kanun’un 11. maddesi uyarınca;

  • (a) kişisel verinizin işlenip işlenilmediğini öğrenme;
  • (b) kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme;
  • (c) kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme;
  • (d) yurt içinde veya yurt dışında kişisel verileriniz aktarıldığı üçüncü kişileri bilme;
  • (e) kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme;
  • (f) kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme;
  • (g) Kanun’un 7. maddesi uyarınca yukarıda bahsedilen düzeltme, silme veya yok etme işlemlerinin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme;
  • (h) işlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme; ve
  • (i) kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararınızın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Kişisel veri sahipleri olarak, az önce saymış olduğumuz haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu metinde belirtilen yöntemlerle Şirket’e iletmeniz durumunda Şirketimiz talebin niteliğine göre söz konusu talebi en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

Kanun, Tebliğ ve sair mevzuata uygun olarak işleme faaliyeti gerçekleştirilmesine rağmen işbu metinde belirtilen işleme amaçlarının sona ermesi halinde kişisel verileriniz ilgili mevzuata uygun olarak resen veya talebiniz üzerine silinecek, yok edilecek ya da anonim hale getirilecektir.

Kanun’un 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle Şirket’e iletebilirsiniz.

Kanun’un 11. maddesinde sayılan ve işbu metin ile sizlere bildirilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edebileceğimiz gerekli bilgiler ile belirtilen haklarınızdan hangisini kullanmayı talep ettiğinize yönelik açıklama/açıklamalarınızı içeren talebinizi; Maslak Mah. Büyükdere Cad. Üçyol Mevkii Noramin İş Merkezi 237 B/5 Sarıyer, İstanbul adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya Kanun’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilir veya ilgili formu [email protected] e-posta adresimize güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz. Şirket, başvurunuz üzerine talebinizi kabul eder veya gerekçesini açıklayarak reddeder ve cevabını ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirir. Başvuruda yer alan talebin kabul edilmesi halinde Şirket tarafından gereği yerine getirilir. Başvurunuzun Şirket’in hatasından kaynaklanması ve sizden bir ücret tahsil edilmesi halinde alınan ücret size iade edilecektir.

Çerezler (Cookie)

İnternet sitemizde; IP adresi, kullanılan tarayıcı, bilgisayarınızdaki işletim sistemi, internet bağlantınız, site kullanımları hakkındaki bilgiler gibi belirli verileri otomatik olarak elde etmemize yardımcı olan çerezler (cookie) bulunmaktadır. Söz konusu çerezler bir internet sayfası sunucusu tarafından sabit sürücünüze iletilen küçük metin dosyalarıdır ve sitemizde bulunan çerezler, bilgisayarınız için zararlı sayılabilecek virüsler göndermek için kullanılmamaktadır.

Çerezler genellikle bilgisayarınızda saklanarak, her kullanımda sizi tanımak ve kullanımınızı kolaylaştırmak için  sağlanmaktadır. İnternet sitemizi kullanarak kullanılan çerezleri onaylamış olursunuz. Şirket, söz konusu çerezler aracılığı ile verilerinizi işleyebilir ve elde edilen bilgileri analiz etme amacı ile bu kapsamda yurtiçinde ve yurtdışında üçüncü kişilere aktarabilir.

Çerezler tarafından verileriniz toplanmadan internet sitemizi görüntülemek istiyorsanız seçiminizi cihazınızın/tarayıcınızın ayarlarından her zaman değiştirebilirsiniz. Çerezlerin kullanımını durdurduğunuzda Modacruz mobil uygulamasında ya da internet sitemizde her türlü işlemi yapamayacağınızı, belirli özelliklerinin çalışmayabileceğini lütfen unutmayınız.